E-handelstrender når 100 betalande prenumeranter

2009-06-30

Dagen innan jag skickade sista utgåvan av E-handelstrender före sommaruppehållet, nummer i femtio i ordningen sedan starten i april 2008, så nådde jag 100 betalande prenumeranter. Nyhetsbrevet går dock ut till 177 mejladresser då jag tidigare inkluderade tre adresser i ett abonnemang. Dessutom får några vänner och samarbetspartners nyhetsbrevet gratis.

En hel del prenumeranter skickar brevet vidare så jag uppskattar att runt 500 personer läser nyhetsbrevet varje vecka.

Jag har fått en betydligt mer heterogen prenumerantskara än jag väntade mig. Idag består prenumerantskaran av större och mellanstora e-handlare, e-handelsleverantörer, konsulter och större företag. De små e-handlarna lyser dock med sin frånvaro – de är helt enkelt inte beredd att betala 1995 kronor för en helårsprenumeration. De flesta prenumeranterna finns i Sverige, men också i Norge, Danmark, Finland och Frankrike.

Det roligast är att väldigt få har hoppat av sin prenumeration efter första året. Enbart fyra har hoppat av så här långt.

Jag siktar på att nå 200 prenumeranter innan juluppehållet.

4 comments on “E-handelstrender når 100 betalande prenumeranter

 1. Martin Persson jul 30, 2009

  Oj, 100 betalande prenumeranter är riktigt bra – och ett tecken på att du gör ett gott jobb. Tummen upp!

 2. Synd att ditt nyhetsbrev är så dyrt. Det är ju just vi små e-handlare som hade behövt få läsa det!

  De stora elefanterna klarar sig alltid ändå! 🙂

  Men visst, du vill ju tjäna en slant. Det vill vi ju alla! 😉

  Soliga hälsningar
  Carl