Microsoft gräver sin egen grav

2009-08-14

Det har blivit allt besvärligare att arbeta med en äldre version av Microsofts Officepaket. Allt oftare får jag filer med den jobbiga filändrelsen docx som inte går att öppna med min version av Officepaketet. Därför laddade jag ner en utvärderingsversion av senaste Officepaketet i maj och när månaden hade gått hade jag beslutat mig för att köpa senaste versionen för att slippa krångel. Ända tills jag fick se prislappen. Microsoft ville ha 6 000 kronor för en programvara som jag laddar ner från deras serverar utan mellanhänder. 3 000 hade jag betalt utan att ojja mig, men 6 000 kronor – inte en chans!

Sedan tidigare har jag gratisprogrammet Open Office installerat på datorn, men jag har aldrig fastnat för Open Office. Ett annat alternativ vore ju att ladda ner en piratkopia av Microsofts Officepaketet från The Pirate Bay, men jag har gillar inte att piratkopiera program. Istället blev det Google Dokument trots att jag ofta gnäller över Googles växande makt på internet. Google Dokument är för bra för att ignoreras. Dessutom underlättar Google Dokument samarbete med andra via webben. Du kan enkelt ge andra rätt att redigera ett dokument och det är supersmidigt att mejla över ett dokument till någon.

Genom att installera Google Gears så kan du enkelt skriva och redigera dokument även när du är offline.

Jag har svårt att se någon anledning för vare sig privatpersoner eller företag att betala Microsofts hutlösa priser. Microsoft kommer att släppa en gratisversion av Officepaket i framtiden, men frågan är om det inte redan är för sent?

2 comments on “Microsoft gräver sin egen grav