Hem » Allting knyts ihop i mobilen

Allting knyts ihop i mobilen

Trots att jag länge hävdat att mobilen är framtidens internetplattform var det först när jag köpte mig en Androidmobil som jag upplevde framtiden här och nu. Android är Googles open source mobiloperativsystem. Det är den första riktiga utmaningen mot Apples omåttligt populära smartphone Iphone.

I min Androidmobil är Google, Gmail, Facebook, Flickr, Twitter integrerat i mobilens operativsystem på ett sätt som ger mig samma lyckokänsla jag upplevde när jag för första gången gav mig ut på internet i början av 90-talet. Jag misstänker att Iphoneanvändare upplever något liknande med sina mobiler.

Här knyts dina kontakters mobilnummer ihop med deras Facebooksidentiteter, e-postandresser och Twitterkonton. Vi får ett nytt sätt att kommunicera där bilden du precis tagit med mobilen läggs upp på Facebook med ett enkelt klick. Du har Gmail, Facebook och Twitter bara ett drag på skärmen bort. Nu har jag vänner och arbete med mig i fickan vart jag än går. Med trådlösa nätverk i hemmet och på jobbet tittar jag lika gärna på Youtube på mobilen som på datorn. Snabbt nedladdade podcastfiler tar över den vanliga fm-radion

Studier visar att användarna minskar på sitt mejlande och chattande. Istället kommunicerar vi med vår Facebookstatus eller Twitterström. Det ger oss en möjlighet att hålla en levande kontakt med ett betydligt större nätverk än tidigare. Ungdomar har anammat detta sätt att kommunicera fullt ut. Redan för tre år sedan insåg jag att ungdomarna på vandrarhemmen jag bodde på under en rundresa i Europa inte gick in på Hotmail eller Gmail för att hålla kontakter med vänner utan använde framförallt Facebook som kommunikationsverktyg.

Mejl blir ett renodlat arbetsverktyg medan vi håller kontakten med våra vänner på Facebook. Därför är just Android integrering med Facebook betydligt viktigare är Google sökruta.

Relaterade avsnitt

2 thoughts on “Allting knyts ihop i mobilen

Comments are closed.