Hem » Bli en av de hundra bästa

Bli en av de hundra bästa

Jag har nyligen tillbringat ett par dagar med redaktionen för tidningen Internetworld för att utse Sveriges hundra bästa sajter. En kul men krävande uppgift som gör det tydligt hur mycket som hänt på webben de senaste åren. Idag räcker det inte att ha en snygg design och bra innehåll för att platsa bland Sveriges hundra bästa sajter.

Det krävs en tydlig idé vad man vill med sin webbplats, kreativitet och resurser att genomföra sin idé. Eftersom det finns så många sajter är det inte svårt att hitta 100 som uppfyller kraven. Samtidigt finns det massor av sajter i Sverige med miljonbudgetar som inte har en chans bland de bästa.

Men jag är ganska säker på att om du har en tydlig idé, ordenligt med kunskap och kreativet behövs det inte mer än ett par hundratusen kronor för att ta sig in på listan.

Så kommer du in på topp100:

1) Tänk ut ett mänskligt behov som idag inte går att uppfylla på nätet.

2) Renodla idén så att du kan beskriva den för en lekman med en mening.

3) Välj en designer med insikt i användbarhet på webben.

4) Hitta en webbutvecklare med förståelse för den sociala webben.

5) Använd sedan en populär open source-publiceringsverktyg som WordPress där det finns massor av tilläggsprogram som fixar en stor del av den funktionalitet du behöver.

6) Gör tydliga kopplingar till sociala medier som Facebook och Twitter. Det skadar inte heller med lite integrerade Google Maps-lösningar.

7) Lägg en försvarlig summa pengar på att skapa kvalitativt innehåll.

Katshing! Där har vi en vinnare. Problemet är att det kanske inte går att tjäna några pengar på sajten, så själva affärmodellen måste finnas i ditt ursprungliga företag.

Relaterade avsnitt

3 thoughts on “Bli en av de hundra bästa

  1. Det handlar mycket om att ha stora marginaler till marknadsföringen..Halinkas Style

Comments are closed.