Hem » Rädda den sista Polaroidnörden

Rädda den sista Polaroidnörden

Nästa år kommer Polaroidfilmen att återlanseras mot alla odds. Ni som var med minns de otympliga kamerorna med den dyra filmen där bilden framkallades framför fotografens ögon. Färgskalan var alltid lite förvrängd på ett vackert sätt. Men efter mer än ett decennium med digitalkameror och mobilkameror är wow-faktorn ganska låg med filmer som framkallas direkt.

Men på internet kan alla nördar förenas. The Ipossible Project planerar att starta upp en nedlagd Polaroidfilmsfabrik i Holland nästa år. Det visar kraften i kombinationen av nördar och internet. På internet fick polaroidnördarna syre i jakt på en ny polaroidfilm där bäst-före-datumet inte var för många år bort. Själva begränsningen hos Polaroidfilmen är också det som tänder kreativiteten hos tusentals människor.

Eftersom polaroidfolket förenats på nätet kommer The Ipossible Project också att kunna sälja denna retroprodukt via nätet till hela världen till låga transaktionskostnader. Därför tror jag på Polaroidkamerans framtid, bredvid vinylskivan och andra objekt som laddats med mystik och kärlek. Faktum är att bland de mest populära applikationerna till Iphonen är filter som skapar bilder som liknar polaroidbilderna.

Relaterade avsnitt

One thought on “Rädda den sista Polaroidnörden

Comments are closed.