Våga berätta din historia

2009-11-04

Jag träffade en kund för några veckor sedan som inte hann sätta sig i besökssoffan innan han började berättade en fantastiskt historia om hur han och hans pappa startade deras företag för många år sedan. En historia som skulle platsat i vilken söndagsbilaga som helst. Han kunde dessutom göra sin historia rättvisa med den rätta dramaturgin.

Problemet var bara att när jag surfade in i på företagssajten hittade jag inte historien någonstans. Jag hittade inte ens en bild på företagaren och hans uppfinnarjocke till pappa. Ännu mindre en video.

Det är intressant att min kund visste precis hur han skulle fånga mitt intresse muntligen, men på deras webbplats (som var helt okej i övrigt) saknades det där lilla extra som fångar en besökare. När vi lämnar det muntliga till det skrivna blir de flesta onödigt formella och trista. År av indoktrinering i skolan gör oss till uppsatsskrivare istället för historieberättare.

Alla människor gillar en god historia. Ingen blir särskilt glad över ett anonymt kontakformulär. Vi vill alla veta vilka som ligger bakom en webbplats för att vi ska kunna bedömma trovärdigheten.

Ni borde alla berätta er historia på era webbplatser. Det är sällan en människas eller företags historia är ointressant.

3 comments on “Våga berätta din historia

  1. Bra sagt. Skall fundera på det, alla har faktiskt en historia.

  2. Bonfirecat jul 26, 2012

    Det är vad jag alltid har sagt; alla människor har en historia. Det gäller bara att kunna berätta den den på ett fängslande sätt.