Hem » Gör produktsidan till en säljare

Gör produktsidan till en säljare

Normalt tar kunden köpbeslutet på dina produktsidor. Därför är det väl värt mödan att arbeta med säljbudskapet på produktsidorna.

a) Ta med budskapet från hemsidan
Om du har kampanjer om fri frakt eller särskilda rabatter är det viktigt att samma budskap, med samma visuella utformning, finns tydligt och synligt på produktsidan. Tänk på att kunder som kommer via sökmotorer många gånger inte har sett din ingångssida.

b) Placera en kassaknapp på en väl synlig plats
Placera köpknappen så att kunderna verkligen ser den. Tvinga inte besökaren att skrolla ner sidan för att hitta knappen. Välj en färg på knappen så den verkligen syns. Gör texten i knappen större och använd gärna en tydlig ikonbild.

c) Använd professionella produktbilder
Använd professionella produktbilder. Att bygga upp en fungerande fotostudio behöver inte kosta särskilt mycket. Visa flera bilder och gör det möjligt att se bilderna i ett större format.

d) Tydliga prisuppgifter
Priset på produkten ska alltid vara synligt, tydligt och inte gå att missförstå.

e) Tydliga produktbeskrivningar och titlar
Varje produktbeskrivning ska vara tydligt fokuserade på ett par nyckelord för att kunna ranka i sökmotorerna. Produktnamnet ska finnas i rubriken och i titeltaggen och i texten. Lyft fram viktiga fördelar med produkten i punktform i den löpande texten.

Relaterade avsnitt