Hem » Vad gör vi med fjärde skärmen?

Vad gör vi med fjärde skärmen?

Det är en fjärde skärm på väg in i våra vardagsliv. Det handlar om en uppkopplad intelligent bildskärm för att visa bilder, kolla in almanackan, beställa mat eller boka tvättider. Den fjärde skärmen kommer att avskaffa icke-uppkopplad tid i hemmet.

Den första skärmen kom på 1930-talet och förändrade våra liv i grunden. I dag har de flesta familjer flera tv-apparater i hemmet. Det har dessutom blivit allt vanligare att kopplat en dator till tv-n för att se på Svt Play, nedladdade filmer och så vidare.

Den andra skärmen är datorn som gjorde sitt intåg på 1970-talet. Numera finns den i var mans hem både för nöje och arbete.

När mobilerna blev smartare fick vi en tredje skärm. De nya mulittouchskärmarna tillsammans med wifi- eller 3G-uppkopplingar har gjort mobilen till en internetplattform att räkna med.

Nu talar allt fler om att den fjärde skärmen kommer att få sitt genombrott under 2010. En extra skärm med en processor, touchfunktionalitet och uppkoppling. Chumby och O2 Joggler är två intelligenta skärmar på marknaden som fungerar med hjälp av olika widgets som gör det möjligt att lyssna på radio, titta på bilder, kolla YouTube, hålla koll på Facebook och så vidare.

Den fjärde skärmen är som gjord för att sättas upp i köket. Den kan också bli apparaten som gör det möjligt för tidningarna att lämna papperseran bakom sig. Den fjärde skärmen är nog det största hotet mot kokboken och ett löfte för nätmatbutikerna om en bättre framtid.

Det mest spännande med nya apparater är att vi aldrig vet hur användarna kommer att använda dem. Vem hade trott att vi skulle skicka 140 korta textmeddelanden med våra mobiler?

Relaterade avsnitt

4 thoughts on “Vad gör vi med fjärde skärmen?

  1. Min kompis Bruno hängde upp en laptop på köksväggen för flera flera år sen. Koll på kompisar runt om i världen (då var det via msn, lär väl vara mest facebook numer). Koll på almanackor och telefonnr. Det var t.o.m. före satellit-tv:n hos honom.
    Sagt det förr, säger det igen. Ni två borde göra nåt ihop.

Comments are closed.