Fyra sätt att sälja mer med video

2009-12-18

Nättidningen Practical Ecommerce har tagit fram fyra kloka råd för att öka försäljningen med hjälp av video.

a) Lös ett problem
Skapa en film som löser dina kunders problem. Filmen ska vara tydlig och konkret. Använd bilder, grafik och exempel för att berätta storyn. Det behöver inte vara någon avancerad produktion, det räcker med en webbkamera och en produkt som filmar det som sker på skärmen, till exempel Camtasia.
Översälj inte, utan fokusera på att hjälpa besökarna. Uppmana dem att ta kontakt och ställa frågor, begära en gratis rapport och dylikt.

b) Var mänsklig
Ge en bild av vem du är. Låt besökarna “träffa” de personer som de kommer att ha kontakt med om de blir kunder. Detta funkar särskilt bra om du säljer tjänster eller dyrare produkter.
Ett exempel är ett träningsföretag som skapade en sida där företagets personliga tränare presenterade sig i en video och berättade om sin träningsmetod. Antalet bokningar ökade dramatiskt.

c) Demonstrera produkten
Skapa filmer som visar hur din produkt används. Gör inget stort projekt av det, det räcker att börja enkelt. Eller ännu hellre, få dina kunder att skicka in filmer där de demonstrerar produkten.
Om din produkt inte passar att filma, testa att använda filmade berättelser från nöjda kunder som berättar vad produkten betytt för dem.

Filmerna kan antingen vara 30 sekunder långa och visa hur produkten ser ut från alla vinklar, eller 2-3 minuter långa och visa hur produkten fungerar.

d) Visa att du bryr dig
Gör en film om ett samhällsprojekt som är viktigt för dig. Visa i en kortfilm eller bildvisning hur ditt företag är engagerat i välgörenhet eller event där pengarna går till välgörande ändamål.
Om ni sponsrar ett fotbollslag eller är volontärer någonstans, gör en kort film om varför engagemanget är viktigt för er.
Kom ihåg att konsumenter köper av människor, inte av datorer.

Kommentarerna är stängda