Fyra podcasts du inte får missa

2010-01-21

Podradio har aldrig blivit riktigt stort i Sverige. Vilket är synd eftersom det är ett så trevligt sätt att ta till sig information. Sedan jag skaffade mig en Android-mobil, där jag laddar ner programmen direkt i mobilen utan att gå över datorn, lyssnar jag varje dag på podradio.

Jag har en rad personliga favoriter som jag gärna tipsar om, men tveka inte att leta runt tills du hittar det som du vill ha.

Twitt – This Week in Tech med Leo Laporta
Twitt är ett 90 minuters veckoprogram där Leo Laporte diskuterar veckans viktigaste nyheter inom techindustrin tillsammans med USAs främsta geeks. Ibland är det lite flamsigt och väldigt USA-fokuserat, men aldrig tråkigt och alltid med intressanta vinklar på internet och ny teknik.

Guardian Football Weekly
Är du det minsta intresserad av fotboll kommer Guardian Football Weekly bli ett gift du inte kan vara utan. James Richardson diskuterar engelsk, spansk, italiensk och ibland tysk fotboll tillsammans med kunniga och roliga fotbollsjournalister två gånger i veckan.

Public Service
Om du inte orkar med P1s aktualitetsprogram Godmorron Världen så kan du nöja dig med Sveriges vassaste satirgäng Public Service. Skruvat, skickligt och kul.

BBC Global Arts & Entertainment
En pod som består av veckans bästa inslag från BBCs kulturprogram The Strand. Hög nivå på intervjuerna och oväntade ämnen.

3 comments on “Fyra podcasts du inte får missa

  1. Leo gör en som heter This Week in Google också. Rekommenderas!

  2. Jag tycker att det blir lite mycket med 1,5 timme om Google. Men jag ska lyssna ett par gånger till innan jag uttalar mig om This Week in Google

  3. Leo Laporte produceras massor av podcasts i olika kategorier, heltidsjobb för honom. Jag lyssnar på bland andra TWIG(ThisWeekInGoogle), TWIT, SecurityNow och från CNET – Buzz-out-Loud. Då får man i sig tekniknyheter och slipper få dem idisslade av IDG tex.