Bluff-seo från Alltombolag.com

2010-01-26

En telefonförsäljare från några som kallar sig Allt om bolag Scandinavia försökte sälja ett sökoptimeringspaket för 99 kronor i månaden till min yogabutik Miguru. Paketet går ut på att de anmäler min nätbutik till 60 sökmotorer, en metod som fungerade kring år 2000 men idag är helt verkningslös. Dessutom lovar de 5 000 visningar av sponsrade länkar som riktas till kunderna – ett upplägg som faller på sin ekonomiska orimlighet. 99 kronor räcker inte särskilt långt för att köpa sponsrade länkar. Dessutom är visningar av annonser knappast intressant utan enbart klick på annonser.

Deras hemsida bara skriker bluff så sprid gärna detta budskap vidare.

47 comments on “Bluff-seo från Alltombolag.com

 1. bleahbla feb 4, 2010

  Jag har också drabbats! De skickar en enorm faktura på 15.000 kronor även om de inte gör ett smack! Det är samma sak som itsverige som lurat tusentals människor!

  http://www.hittadirekt.se
  http://www.itsverige.se
  http://www.svensksokmotor.se

  Det är säkert samma människor sm bytt bolag ihop med Christian Ternstedt i spetsen. Ni vet vem det är: Robinson losern!

  kolla in deras kontaktuppgifter:
  Allt om Bolag Skandinavien AB/ltd
  Box 2225
  550 02 Jönköping
  tfn: 036-16 00 18

  Det är Christian Ternstedts kontor!!!
  Och.. Företaget existerar inte ens på riktigt.

  AKTA ER! ANMÄLL DETTA TILL HANDELS ANNARS ÄR DE KVAR FOREVER! Det har jag gjort!

 2. Urban Lindstedt feb 4, 2010

  Intressant att höra. Vd-n ringade för övrigt och var förbannad att jag skrivit om dem.

 3. Det luktar lurendrejeri lång väg…
  man blir erbjuden sökoptimering för 99:- i 3 månader, när man sen läser fakturan, så måste man via vanlig postgång säga upp dom 3 0lika avtalen 60 dagar innan det går ut annars förnyas det automatiskt till ordinarie pris a 3.300 ggr 3 =10000

 4. Hej!
  Jag har också blivet upp ringd av detta företag sade nej till de om att prova på i 3 månader för 99 kr.
  Men ändå kom det en faktura ifredags vad gör jag. hjälp mig.
  jag har polisanmält alltombogal idag. vad skall jag göra mer???

 5. lurendrejare mar 2, 2010

  Ta din faktura, stryk ett streck över den och skriv att du avböjer ALL vidare kontakt med dom. På detta sätt kan du då polisanmäla dom för trakasserier om dom ringer igen. Glöm inte att ta en kopia på fakturan till dig själv och skriv vilket datum du skickat tillbaka den. SJÄLVKLART polisanmälar vi alla dom. DOM HAR INGEN F-SKATTSEDEL SOM DOM SKRIVER PÅ FAKTURAN, dom luras alltså friskt och eftersom diom skrivit ut detta utan att ha det så kan dom inte komma någonstans med detta heller.

 6. nyföretagaren mar 6, 2010

  Jag kan också skriva under på att detta företag är oseriöst och att ni ska akta er för dem!
  F-skattesedel och momsregistrering har de dock skaffat sig i dagarna. De följer denna tråd helt klart…
  Anmärkningsvärt att ett företag som startade 22 jan i år redan hunnit fått flera polisanmälningar och anmärkningar till Svensk Handel. Lär väl inte finnas kvar så länge får vi hoppas…

 7. Jeanine mar 9, 2010

  Jag har också råkat ut för deras oseriösa metoder. Jag var dum nog att gå på erbjudandet i mitten av januari. Nu kräver de 12.400 kr av mig inom 20 dagar.

  Hör gärna av er till mig på heartandhand@comhem.se. Kanske man kan gå ihop.
  Det är nog ungefär nu som de första kunderna kommer att reagera.

  AoB fick sin F-skattsedel för 4 dagar sen! Och redan i blåsväder. Och de bryr sig inte. Det visar vilka de är.

 8. Jag sitter i samma båt som ni. Jag frågade gång på gång om det var någon löpande bindning och fick luddiga svar. Mycket prat om Christian som även var robinsondeltagare.
  Björn

 9. Samma här!
  Jag bestred fakturan direkt och har polisanmält AoB nu, idag.
  Även kontaktat Svensk Handel.
  Ohederliga människor är det värsta jag vet!
  Barbro

 10. Jag ger dem en chans. Har skrivit till dem, mailat också. När det gäller Prova på perioden står det inget om skriftlig uppsägning, men dom har tydligen vaktat in dagarna så att det verkligen har gått fler än 60 innan fakturan kommer. Är dom seriösa hör dom av sig till mig. Jag har ju kontakter över hela landet samt i GB så det verkar ju inte klokt om dom offrar sitt företagsnamn för 12 000 kr

 11. Arnold mar 14, 2010

  Har gjort som Barbro. Polisanmält.
  Ohederliga personer ska stoppas!
  Kommer att kontakta Svensk Handel.
  Stå på er!

 12. Sten-Ove mar 16, 2010

  Vi bör agera tillsammans, dels polisanmälan, ni får gärna kontakta mig så samlar jag ihop fakta och föreslår åtgärder.
  sten-ove.eriksson@bredband.net

  Jag har varit extrem noggrann och tagit hänsyn till alla deras villkor och hållit mig inom detta, uppsagt 90 dagar innan, skriftligt, e-post, som bekräftats av CT, ändå kom en faktura idag. Nu känns måttet rågat och dags att sätta ser foten. Tror att vi kan hjälpas åt.

 13. Dom har hittat min uppsägning och mitt bekymmer är löst. Verkar som om dom haft problem med posten, Jag reklamerade mitt brev på http://www.posten.se och då kom det tydligen fram. Man måste dock alltid börja med att ta kontakt med den som skrivit ut fakturan innan man går vidare enligt konsumentverket.

 14. Sten-Ove mar 17, 2010

  Det börjar ge effekt
  http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=2263367

  Nu snart på Varningslistan

  http://www.jnytt.se/

  Jag jobbar på!

 15. Birgitta Lindstrand mar 18, 2010

  Hej jag har ocså drabbats. Jag har försökt följa deras krav. Skickat en uppsägning av avtal inom tidsgränsen. Jag har också skickat en avisering om avtalsuppsägningen till deras e-mail .Jag har dock inte kommit fram utan e-mailet har kommit tillbaka. Det har aldrig hänt mig tidigare. Funderar också på att polisanmäla.

 16. Johan mar 18, 2010

  Men strunta bara i att betala det bolaget kan aldrig driva in skulden ändå utan kommer att släppa. Det finns inte ett inkassobolag som kommer vilja ta över deras fodringar om de redan är svartlistade

  Bara strunta i att betala

 17. Ingrid Lidstrand Bruhn mar 23, 2010

  Jag har tyvärr också gått på detta oseriösa företag. Jag frågade gång på gång om det var någon bindning efter erbjudandets slut och tyckte jag fick nekande svar. Men de är så förslagna att de vet precis hur de ska uttrycka sig. Nu har jag fått en räkning på 12 000 kr men den tänker jag kryssa över, skicka tillbaka och bestrida. Jag har anmält dem till Svensk Handel och ska anmäla dem till polisen.

 18. Sören mar 23, 2010

  Nu ringer dom och kräver inbetalning på dom
  125 kronorna som vi vägrade betala, och nu hotar dom med inkasso, och ekobrottsmyndigheten hade lagt ner ärendet
  så det var inget olagligt dom sysslade med, utan det var bara till att betala.. annars skulle det komma en faktura.
  men jag kommer inte att betala en spänn
  det blir en polisanmälan så fort det dyker upp en faktura.

 19. Sören mar 23, 2010

  Men Ekobrottsenheten på polisen i Jönköping väljer att lägga ner utredningen. De anser inte att de anklagade brutit mot lagen, utan att det rör sig om ingångna avtal där den ena parten är missnöjd.
  – Jag förstår att många känner sig utelämnade, säger Peo Östlund, enhetschef på polisen

  Kopierat härifrån http://www.newzglobe.com/sv/artikel/20100318/bondfangarna-gar-fria

 20. Jag är också drabbad av AOB’s vidriga metoder. Jag har polisanmält och anmält till Svensk Handel.

 21. Sören mar 24, 2010

  I avtalet står det bla att man skall synas på http://www.globalit.se när man googlar på det namnet visar det sig att även IT-Sverige och Hitta direkt har den webbservern..
  man blir bara mer och mer förbannad, hur många skall dom blåsa på pengar innan någon sätter stopp på deras verksamhet.

 22. pelle mar 24, 2010

  har också blivit drabbad.var så arg att jag grät när jag la på luren.såna här måste stoppas,skickat ett mail där jag bestrider fakturan samt skickat ett rekat brev och tagit kopia,

 23. Petra mar 24, 2010

  Jag ringde dem igår och i måndags efter att ha fått faktura nr 2, dvs den omtalade här ovan på dryga 12000 kr. När vi lyssnade igenom samtalet i januari hörde jag mig själv gång på gång be att få se första vad avtalet innebar. Robert Karlsson sa då att “du förbinder dig inte till något” Men det kostade 99 kr att få det utskickat. Jag svarade halvt ja, ringde sen upp samma em och sa att de fick maila först så skulle jag se igenom om jag var intresserad o återkomma. Tror ni det samtalet finns inspelat…knappast. Men jag hade vittnen som hörde samtalet.
  Inga bindningar…sa han ja…får man då brevet 2 v senare där “avtalet” om de 60 dagarna står…ja då är det svårt hinna med i svängarna. Men de har ändå räknat fel på dagar….

 24. Petra mar 24, 2010

  Har polisanmält dem igår. De är rätt lustiga också eftersom jag inledde samtalet med att fråga om de sover gott om natten eftersom de är sådana skojare. Jag sa att jag läst allt möjligt om dem på nätet. _ Ja, svarade Robin, vd:n, men vi har bara fått 2 polisanmälningar som lagts ner.
  Hur man nu kan säga detta till en potentiell kund???!!! Målet måste väl vara att vara såååå låååångt som möjligt från anmälningar???!!

 25. Får man spela in samtal hur som helst???
  Jag har då inget minne av att jag gett något medgivande till inspelning eller att något avtal avsågs.
  Vid normal telefonförsäljning uppger man väl sitt personnummer och svarar endast “Ja” på frågor. Om man råkar ställa en fråga eller så, så startar telefonsäljaren om hela inspelningsproceduren…
  Deras inspelning kan väl knappast hålla?! Nån som uppger sig att vara du kan ju ha svarat på din tellefon eller?

 26. Petra mar 24, 2010

  Precis, det undrar man ju!
  Mindes inte att han hade sagt detta heller om inspelning, men när vi lyssnade igenom samtalet sa han det i samband med att jag sa att “man vill ju veta, det finns så mycket lurendrejeri…”
  “-Ja (skratt) men det är därför vi spelar in samtalen och så för att inte kunderna ska känna sig lurade.”

  Vi ska få dit dem, det är jag säker på. De tror att de gjort allt rätt, men det finns en massa fel och om vi fortsätter att ligga i, tipsa alla media vi kan, skriva på facebook osv, det kommer garanterat ge resultat!!!

  Jag har tipsat DN och Plus/svt.se….Vilka fler tipsar ni?

 27. Sören mar 25, 2010

  Mig spelade dom också in, och det enda jag sa ja på var när Robban sa “då kör vi på detta”

  När jag i veckan beställde en ny box från Viasat, så upplyste dom klart och tydligt att dom gjorde en bandinspelning, och klargjorde tydligt att det var ett avtal man sa ja till och man fick uppge både namn och personnr,
  AOB inspelning var det bara en massa snack och inget om att det var ett avtal man sa ja till och godkände några vilkor, så för min del kommer dom inte långt med den inspelningen.

  Det finns ju Kalla fakta och uppdrag granskning..

  Och dom kommer jag att skicka in till.
  Lokaltidningen har skrivit om dom här, och fler skall göra det.

 28. Sten-Ove mar 25, 2010

  Ang inspelning av samtal så finns det två olika instanser som uttalat sig
  http://lawline.se/answers/2988

  som bl a menar
  En förutsättning för att straff enligt 4 kap 9a § skall komma att aktualiseras är att upptagningen skett olovligen. Upptagningen blir tillåten om samtycke föreligger från någon som kan sägas ha rätt att förfoga över meddelandet. Samtycke till inspelning skall lämnas av den som blir utsatt för denna och inte av den som förfogar över den plats där ljudupptagningen sker. Notera att en ytterliggare förutsättning för straffbarhet är att gärningen utförts i hemlighet.

  samt
  http://www.datainspektionen.se/personuppgiftsombud/samradsyttranden/Inspelning-av-telefonsamtal/

  där svaret känns mer som godtyckligt. Däremot kan man hävda att samtalet ägt rum i hemlighet om man inte innan inspelning sker gett sitt samtycke.

  Det finns en möjlighet att göra en stämningsansökan till Marknadsdomstolen för brott mot Marknadsföringslagen och enl telefon samtal med dem så skulle det finnas goda förutsättningar att få en positiv dom, men det är lång handläggning och fordrar juristhjälp och det kan gå så illa att man kan förlora. Har försökt få med Företagarna i detta men de är kallsinniga, Företagarförbundet har ännu inte svarat.

  Tror att social påverkan t ex Facebook, vänner o bekanta har minst lika stor påverkan som den juridiska gången. Ett annat sätt är att alla nyttjar sitt nätverk för att sprida informationen om detta företag och att be dem använda sina resp. nätverk ( t ex e-post adresser).

  Men betala – aldrig!

 29. pelle mar 25, 2010

  jag blev uppringd idag igen av vd n som fått mitt mejl att jag beatrider fakturan,han frågade om jag ville delbetala med 2000 kr i månaden,jag svarade blankt nej och han hånskrattade och sa:ja då blir det inkasso ,sen kasta han på luren.skönt att man inte är ensam som drabbats.dom ska inte blåsa oss på en krona.vi måste hålla ihop och sprida vidare så inte fler drabbas

 30. Petra mar 25, 2010

  Vem blir först att starta en grupp på facebook så det sprider sig ännu snabbare???

 31. Petra mar 25, 2010

  sök på alltombolag.com

 32. Vilken taktik hade AOB’s telefonförsäljare när han ringde er?

  I mitt fall var det Robin Kjerrulf so ringde. Tydligen VD för Allt om Bolag. Se Bilder:
  http://media.jnytt.se/resources/news/2008-02-01-robinmonica.jpg
  http://imgs.sthlmsfinest.com/blogEntryImages/284721.jpg

  Han smörade en massa och var väldigt intresserad av att köpa en vara.

 33. Sören mar 25, 2010

  Kvällsposten är kontaktad…..

 34. Britt mar 25, 2010

  JAg har oxå gått på detta. Jag fick faktura i dag den 25:e som är daterad den 19:e . Menar ni att jag kan strunta i att betala denna första faktura på 3 x99 kr, eller skall jag betala detta och sedan omedelbart säga upp avtalet ???

 35. Daniel mar 26, 2010

  Även jag råkat ut för dessa bedragare.

  Om man kollar i avtalslagen så är deras avtal oskäliga på flera punkter.
  http://www.konsumentverket.se/sv/foretagare/Avtal/Avtalsvillkor/

  Har även kontaktat Google med tanke på att de använder Google’s varumärkesnamn i sin marknadsföring. Jag har även frågat Google om de har någon form av avtal eller liknande med “Allt om bolag”. De tjänar med andra ord pengar på att det blir visningar vid en sökning och inte som andra som tar betalt för sökoptimering, som får träffen så långt upp i listan som möjligt. Träff blir det ju även om den blir som nr 10.000 i listan. De tjänar alltså pengar på Google’s varumärke på att folk bara använder sajten.

  Jag tänker också på att de måste ju uppfylla sina delar i avtalet. De måste ju alltså ha gjort någon egen arbetsinsats för att öka antalet sökträffar osv. Annars faller ju hela grejen på eget grepp. Det är säljarens sak att visa vad de har sålt, och att de åstadkommit det de sagt. Man måste ju kunna begära en lista på alla sökmotorer man “anslutits” till, och få se resultatet. Annars kan man ju inte utvärdera prövotiden.
  Jag skulle tro att de här lurendrejarna inte har gjort ett skit.

  Om alla lämnar fakturorna till skatteverket kan det säkert också hända ett och annat.

 36. Jag har tipsat Jnytt.se om det hela.
  Jnytt är den största lokaltidningen online i Jönköping.
  Kan flera skicka in tips kanske?
  Christian ternstedt är en riktigt ful fisk som lurar till sig pengar från allt och alla.

  Han driver även http://www.playland.se, då detta är nära att konkursa så tar han till andra metoder att få in pengar.

  Här finner ni hans blogg.

  http://www.finest.se/userBlog/?uid=33448

  Tack för ert engagemang!

 37. Sören mar 26, 2010

  Britt

  Vad du än gör betala INTE, då är det lika med att du godkänt, gå in här http://www.konsumentverket.se/Klaga/Vara-du-inte-har-bestallt/ så kan du läsa hur du bestrider fakturan.
  Sen bör man nog skicka rekomenderat, fast och andra sidan, skiter dom i att lösa ut det så får man tillbaka brevet, men man kan ju begära personlig utlämning tror det kostar ca 125Kr

  Spelar ingen roll vad dom hotar med, dom kommer ingen stans med det, det är väl ingen seriös som vill hålla på med (driva vidare)deras skit

 38. Jag har skickat ett rekommenderat brev till dem, och posten har lämnat ut brevet till mottagaren, den 24/3.

  Då är det väl på mottagarens ansvar att agera därefter?

  Idag, antagligen efter han fått mitt rek., ringde det från samma bolag. Han pratade med min man och där sa han att jag skulle betala 99:-innan måndag. Annars skulle det tillkomma fördröjningsavgift och senare även inkassokrav. Han nämnde ett inkassoföretag, Inströms, två gånger under samtalet. Vi har sökt inkassoföretag på det namnet men det finns ingenstans.
  Min man motsade all vidare kontakt med dem och hela samtalet spelades in.

  Vi har täta kontakter med polisen och han sa då att vad man än ska göra, så ska man inte betala.

  Roligt att se att vi alla som är drabbade kan samlas ihop. Ju fler desto starkare röst har vi.

  Jag kommer att tipsa lokaltidingarna här omkring och gemensamt bör vi kunna få Uppdrag granskning eller Kalla fakta att agera.

 39. Petra mar 26, 2010

  Som sagt gå med på facebook! Ju större grupp- ju piggare blir media på att rapportera om det!

 40. Petra :
  Som sagt gå med på facebook! Ju större grupp- ju piggare blir media på att rapportera om det!

  Det kan vara lite svårt att hitta gruppen för folk som inte vet den exakta söksträngen.
  Om man söker på “Allt om Bolag” eller “alltombolag” får man ingen träff.

 41. Petra mar 27, 2010

  Ok, tack, här är exakta namnet:

  Alla som vill att alltombolag.com genast försvinner från marknaden

 42. Daniel mar 27, 2010

  Deras avtal är ogiltiga om man läser i avtalslagen. Avtalet ger för stor fördel till säljaren.

 43. Petra :
  Ok, tack, här är exakta namnet:
  Alla som vill att alltombolag.com genast försvinner från marknaden

  Jo, jag vet. Men folk som inte läst denna sida och söker på “alltombolag” på Facebook kommer inte att hitta sidan. Det kan jag tycka är lite synd

 44. Idag fick ett glädjande besked. Jag är uppsagd, från deras bolag.
  Det har behövt en massa engagemang från min sida och en hel del jobb för att friska upp deras minne. Postgången med mitt rekommenderade brev har tydligen varit försenad (kanske det beror på all snö) vad vet jag.
  Men rättvisan har segrat till slut.
  Stå på er och lycka till!

 45. Smålands Bolagsinvest apr 7, 2010

  Jag har en klient som jag företräder gentemot bolaget, Han har aldrig beställt något från AoB, utan bara medgivit att dom fick sända prospekt om erbjudandet. Straxt före påsk sände jag en skrivelse till företaget, och meddelade dem att jag var ombud för min klient. och att alla krav bestreds. I strid med gällande praxis tog AoB kontakt direkt med min klient, för att få honom att betala, när han hänvisade till oss som hans ombud, uppträdde de hotfullt och påstod att dom hade en bekräftelse på band på beställningen, vilken min klient givetvis ville få tillgång till, men fick till svar att dom aldrig lämnnar ut inspelningarna. Det ska bli intressant att se hur AoB ska kunna bevisa sina krav utan att lämna ut bandinspelningarna vid en kommande rättegång. Företaget är ett första gradens blufföretag, för vilka vi vill varna alla seriösa företag att befatt sig med, och framför allt, betala inget till bolaget, för utan inkomster är dom snart borta från marknaden, och det går snabbare än polisens eventuella granskning.

 46. Jag har också drabbats av detta blufföretag. Har betalat första fakturan på 99:- och sa upp avtalet inom rätt tid, men fick ändå en faktura på 12375:- som jag har bestridet. De nekar till att de har fått min uppsägning som skedde per brev. Har polisanmält dem men åtalet lades ner. Har även anmält dem till Allmänna reklamationsnämnden. Har pratat med dem i telefon och de ville att jag skulle skicka en kopia på min uppsägning rekommenderat vilket jag gjorde + ett vanligt brev också. Idag ringde jag upp dem och talade med Robban och frågade om de kunde bekräfta att de har emottagit mina brev. Han var otrevlig och kunde inte bekräfta detta varpå jag skickade ett mail omgärdande för bekräftelse. De har även ringt till mig tidigare och ville göra en avbetalningsplan och hotade med inkasso och betalningsanmärkning om jag inte betalade. Men så länge man bestrider fakturan som eventuellt går till inkasso heller går vidare till kronofogden så händer inget man får ingen betalningsanmärkning. Det som återstår för dem är att gå vidare till Tingsrätten och då kan ord stå mot ord. Men det är ganska osannolikt att de driver ärendet så långt. Det bästa vi kan göra är att inte betala någonting: De måste ha in pengar för att överleva. Jag varnar för dem på min hemsida och det har jag sett att andra gör också. Det är ju våra hemsidor som de ska marknadsföra jag frågade Robban vad han tyckte om denna dåliga reklam för sitt företag, inget svar. För övrigt gör de ingenting för att våra hemsidor ska bli synliga de säljer en tjänst som är helt värdelös detta borde också vara åtalbart. Nu tänker jag kontakta Expressen eller Aftonbladet får se hur det går.

 47. Passa er för fakturor från Aktiv Finans, Jörgen Ankersgatan 12 Malmö.
  Dom skickar fakturor och anger att andra bolag sålt fakturan. Jag tog kontakt med det bolag de angav och dom hade polisanmält faktureringsbolaget. Det gjorde jag också svaret från polisen i Skåne är “Förundersökning nedlägges- Finns ej anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal förövats”. Man får inga tips om hur man kan gå vidare!!!!