Tips: Fixa karta till butiken

2010-01-27

Alla nätbutiker bör har en tydlig avsändare och tydliga kontaktuppgifter. Förutom bilder på ansvariga, mejladress, telefonnummer och besöksadress så ser det bra ut med en karta. Det visar att ni verkligen finns i den verkliga världen. Det är mycket enkelt att skaffa sig en anpassad karta till sajten från Google Maps.

1) Gå till www.google.se och klicka på logga in. Skriv in din inloggningsuppgifter eller registrera dig under Skapa nytt konto nu.

2) Gå till Google Maps och zoom in på det kartavsnitt du vill lägga upp på sajten. Du kan även märka ut särskilda punkter på kartan.

3) Klicka på “Länk” över övre kanten till höger. Antingen kopierar du koden under “Paste HTML to embed in website” eller så klickar du på “Anpassa och förhandsgranska inbäddad karta” för att förändra utseendet på kartan som ska visas på din sajt.

4) Klistra in aktuell kod på din sajt.

Svårare än så var det inte. För mer avancerade projekt går det att använda Google Maps öppna API för att skapa mer avancerade karttjänster.

Kommentarerna är stängda