Sajtoptimera mera

2010-02-03

Ni kan vara helt säkra på att det kommer att bli dyrare att annonsera på nätet oavsett om det handlar om sponsrade länkar, affiliate, banners eller samarbeten. När det gäller sponsrade länkar är det fortfarande rea i Sverige i jämförelse med mognare marknader som USA och Storbritannien. Publiken flockas på nätet och annonsörerna måste följa efter om de vill vara framgångsrika.

När det blir dyrare att skaffa besökare blir det allt viktigare att verkligen ta hand om de besökare en sajt får. Sajten ska naturligtvis vara lättillgänglig och lättnavigerad för besökarna. När det gäller besökare som kommer via externa marknadsföringskampanjer är det ännu viktigare att själva mottagarsidan, landningssidan, är optimerad.

Genom att skala bort onödig navigering, fokusera budskap och bilder på produkten som marknadsförs i kampanjen så går det att fördubbla konverteringsgraden. Ni ska aldrig begära onödiga uppgifter från besökaren. Behöver ni en mejladress – nöj er med mejladressen och kräv inte fax- och skonummer för säkerhetsskull. Eftersom detta inte är någon exakt vetenskap är nästa steg att testa olika landningssidor mot varandra.

Det märkliga är att få svenska företag arbetar på detta sätt trots att det finns miljontals kronor att spara. Så om ni vill ligga i webbfronten gör 2010 till året ni optimerar er sajt.

Kommentarerna är stängda