Lär av YouTube för att synas på nätet

2010-03-26

Vill du driva försäljning via nätet gäller att det att lyfta fram de populäraste produkterna på första sidan och sedan länka rätt neråt i sajtstrukturen. Det tipsar Googles mest kända söktalesman, Matt Cutts, i en omfattande intervju.

Matt Cutts tipsar om hur e-handlare kan lägga upp sin sajtstruktur för att förbättra Googlerankningen. Han föreslår att man lägger upp sina tio bäst säljande produkter på förstasidan. På produktsidorna för de populäraste produkterna länkar man sedan vidare till ytterligare tio eller hundra produkter som säljer bra – och som har en relation till den första produkten.

På detta sätt leder man både besökare och sökmotorer direkt till de viktigaste produkterna i butiken. Cutts nämner två förebilder som är bra på att rekommendera besökaren vidare till relaterade sidor: Youtube och Amazon.

2 comments on “Lär av YouTube för att synas på nätet

  1. Man lär sig något nytt varje dag…. bra tips

  2. Att ha relevanta korslänkar är väldigt bra för en sajts sökmotoroptimering. Tyvärr innebär det mycket manuellt arbete då det är sällsynt att detta sköts automatiskt i dagens e-handelsplattformar.