Hem » Blocket har förändrat våra liv

Blocket har förändrat våra liv

Många hetsar upp sig över tjänster som Facebook, Twitter eller Spotify. Men har någon av dessa tjänster förändrat våra liv i grunden? Visst har Facebook gjort det lättare att hålla kontakt med gamla vänner, Twitter är kul och Spotify är i grund och botten en fantastisk musiktjänst, men inte har de förändrat mitt liv.

Blocket har däremot fått mig att besöka mytiska förorter som man annars bara får refererade på hip hop-skivor. Jag har hittat sommarhus på Franska Atlantkusten och i norra Grekland. Blocket har hjälpt mig att frigöra mig från IKEAs allsmäktiga möbleringsmakt. På Blocket har jag sålt och köpt familjebilar, köpt spelkonsoler och sålt mobiler.

Blockets 3,8 miljoner unika besökare under vecka 15 enligt KIA index sopar mattan med Facebooks 2,7 miljoner svenska användare. Förra året beräknas försäljningen på annonssajten Blocket ha omsatt 192 miljarder kronor. Sveriges flaggskepp Ericsson omsatte ungefär lika mycket förra året.

Blocket har givit begreppet återvinning en helt ny innebörd utan de grönas tagelskjortor. Blocket är 2010-talets IKEA med ständigt nya kloner runt om på jordgloben. Spanien, Frankrike, Malaysia, Filippinerna och Indonesien är några platser som fått pröva på lyckan med att köpa och sälja begagnat på nätet.

Blocket som startades i Fjälkinge utanför Kristianstad har lärt mig att känna världen. Vi borde älska Blocket lite mer trots dess fula design och trista navigering.

Relaterade avsnitt

3 thoughts on “Blocket har förändrat våra liv

Comments are closed.