Sociala medier dåliga på att driva försäljning

2011-06-15

Sociala medier är dåliga på att driva försäljning för näthandlare. Det framgår av en undersökning som analysföretaget Forrester gjort tillsammans med organisationen Shop.org.

Under julhandeln interagerade 80 procent av konsumenterna med någon form av marknadsföring före ett köp. Men bara 2 procent interagerade med sociala medier innan köp, enligt undersökningen som citeras av Imedia Connection.

Tidigare studier visar att färre än 13 procent av konsumenterna besöker en handlares social media-sida före köp.

Det är för tidigt att döma ut sociala medier strategier vid marknadsföring, men faktum kvarstår att väldigt få köp kommer den vägen. E-handelstrenders råd är att fortsätta att experimentera med sociala medier, men att lägga större delen av marknadsföringsbudgeten någon annanstans.

Bilden: Some Rights Reserved by Fred Cazzava

Kommentarerna är stängda