Hem » Direktbetalningar via internetbank ökar starkt

Direktbetalningar via internetbank ökar starkt

Allt fler handlare erbjuder flera betalsätt till sina kunder. Detta har gjort att direktbetalningar via internetbank fått ett uppsving.

– För utvecklade e-handlare är det en hygienfaktor att erbjuda faktura, kort och direktbetalningar via internetbank. Kunderna är idag avancerade användare och utnyttjar olika betalsätt vid olika tillfällen. Handlar det om ett stort belopp vill de kanske dela upp betalningarna med delbetalning via faktura, köper de en resa vill de betala med kort för att få den extra reseförsäkringen, säger Patrik Müller, försäljningschef på Dibs till E-handelstrender.

En lite oväntad effekt av att handlarna erbjuder fler betalsätt är att direktbetalning via internetbank har fått ett starkt uppsving det senaste året. När Dibs, som hanterar alla betalsätt åt sina 14 700 handlare i Norden, undersöker betalningarna under perioden januari till maj 2011 med samma period förra året har genomförda direktbetalningar ökat med 45 procent.

– Kravet på att använda bankdosa för kortbetalningar har lärt kunderna att handla med dosa. Då är inte steget så långt till direktbetalningar via internetbank, säger Patrik Müller.

Relaterade avsnitt