WooCommerce nästa steg mot världsherravälde

2015-05-20

Automattic köper företaget bakom e-handelsplattformen WooCommerce. Därmed stärks världens populäraste e-handelsplattform ytterligare.

WooCommerce har på några få år blivit världens populäraste e-handelsplattform. WordPress-pluginet WooCommerce har varit privatpersoners och mindre företags val av open source-plattform, medan större företag föredragit mognare system som Magento.

Automattic är företaget bakom bloggverktyget wordpress.com som tillhandahåller hostade wordpress-installationer gratis eller för en mindre summa pengar. Vd-n är den legendariska Matt Mullenweg som var med och startade WordPress skriver om affären på sin egen blogg.När Automattic köper WooCommerce blir e-handelsplattformen en del av ett betydligt större företag med en liknande filosofi och affärsmodell.

Det lär inte dröja länge innan det går att installera WooCommerce på wordpress.com sajter. Men ännu viktigare är att WooCommerce får en större trovärdighet och stabilitet hos Automattic. Sannolikt kommer WooCommerce släppas som en stand-alone-produkt och då kommer WooCommerce på allvar bli ett alternativ för större företag som idag föredrar open source-lösningar som Magento.

3 comments on “WooCommerce nästa steg mot världsherravälde

  1. Håller med. WooCommerce+Automattic slår mot Tictails kärna. Tictail måste nog utvecklas väldigt snabbt om de inte helst ska köras över av WooCommerce.