Hem » Podcast-kurs i Stockholm: Podcasta som ett PRO

Podcast-kurs i Stockholm: Podcasta som ett PRO

Podcasts är en snabbt växande mediekanal som skapar engagemang. Det är det perfekta mediet för att med små medel att bygga en plattform som influencer inom ett område.

Podcast kan vara en plattform för att bli influencer inom ditt yrkesområde och en möjlighet för ditt företag eller organisation att skapa engagemang inom din målgrupp. Efter mer än 60 poddavsnitt delar journalisten Urban Lindstedt med sig av sina erfarenheter som podcastare på en endagsworkshop.

Anmäl dig till podcast-kursen i Stockholm här.

Drygt en miljon svenskar lyssnade varje vecka på poddar under perioden januari till april 2017, enligt rapporten Orvesto Konsument 2017:1. Det var en ökning med 33 procent i jämförelse med samma period förra året.

Kändispoddar som Sigge & Alex har 155 000 lyssnare i veckan och drar in miljontals kronor i reklamintäkter. Smalare poddar kanske bara har ett tusental lyssnare i veckan men kan få en stor betydelse inom ett smalt område.

Om kursen: Lär dig på en dag grunderna för att planera, producera och sprida en podcast. Kursen består av föreläsningar, diskussioner och att arbeta praktiskt med att spela in och klippa en podd.

Målgruppen: Människor som är vana att arbeta kreativt med sina datorer och vill skapa professionella poddar om sina favoritämnen eller för sitt företag eller organisation. För att delta krävs det att deltagarna har en Mac eller laptop med Adobe Audition. (Möjligt att testa gratis i sju dagar)

Kursledare: Urban Lindstedt är en erfaren journalist och utbildare som sedan 1,5 år driver podden E-handelstrender. Han var också med och grundade podden Tur & Retur och har medverkat i flera andra poddar. Han har lång erfarenhet av att utbilda företag inom e-handel och digital marknadsföring.

 

Tid: Den 6 februari 2018 Kl. 9:00-16:00

Plats: Miguru Media, Bondegatan 21, Stockholm

Kostnad: 5500 kr plus moms. Lunch och fika ingår.

Innehåll:

  • Vi går igenom vilka olika typer av poddar det finns och varför de är populära. Vi diskuterar vad som är en bra podd.
  • Vi ger dig verktygen för att formulera vad just din podd ska ha för inriktning och format.
  • Förberedelse är grunden för en bra podd. Vi hjälper dig att hitta ämnen och ta fram en redaktionell planering.
  • Vi tittar också på vilken utrustning som krävs för ett riktigt bra ljud hur man efterbearbetar ljudet.
  • Du får tillsammans med andra kursdeltagare spela in och klippa en kort podd med hjälp av Adobe Audition.
  • Distribution och marknadsföring av poddar.
  • Möjligheterna att tjäna pengar på din podd.

Anmäl dig via till podcast-kursen via Skillstarter, mejl urban@uppkopplat.se eller telefon 0708-97 84 76

Relaterade avsnitt