Home » Fördelar med tredjepartslogistik vid internationell e-handel
Fördelar med tredjepartslogistik - podden Ehandelstrender

Fördelar med tredjepartslogistik vid internationell e-handel

Fördelar med tredjepartslogistik

Det finns viktiga fördelar med tredjepartslogistik. Att outsourca hela sin logistik till en tredjepartslogistiker är en möjlighet som alla e-handlare ställs inför. Tredjepartslogistik ger skalfördelar från första order, men trots detta ser många e-handlare inleveranser, pack och plock som kärnverksamhet.

Tredjepartslogistik är ett smart sätt för e-handlare att effektivisera sin logistik. Idag kombinerar moderna 3pl-tjänster som OGOship logistik med it-stöd i molnet och ett nätverk av lager runt om i världen för att pressa fraktkostnader, minska sin miljöpåverkan och korta leveranstider.

I Ehandelstrender Extra samtalar programledaren Urban Lindstedt med Anton Arnesson, affärsutvecklare på OGOship och Kalle Bremer, operation manager på OGOship om fördelar med tredjepartslogistik. Detta avsnitt är ett betalt samarbete med tredjepartslogistikerna OGOship.

Den nya generationens 3pl-bolag som OGOship kombinerar plattform i molnet med ett nätverk av lager i flera länder. Det gör det möjligt för snabba och miljövänliga transporter över hela Europa. Och i en nära framtid även utanför Europa. OGOship har nyligen brexitsäkrat sina leveranser med ett nytt lager i Storbritannien. Det går dessutom att sälja på Amazon från Ogoship, även om det ännu inte kvalificerar e-handlaren till Amazon Prime.

Tredjepartslogistik är skalbart på ett helt annat sätt än om e-handlaren driver sitt eget lager. E-handlare som arbetar med tredjepartslogistik kan koncentrera sig på att utveckla nätbutiken och sitt erbjudande istället för att packa paket och ta emot inleveranser. När logistiken blir en tidskrävande flaskhals eller det börjar bli svårt att få ut leveranserna i tid är tredjepartslogistik en enkel lösning. Det finns e-handelsföretag som väljer tredjepartslogistik innan de sålt en enda artikel eftersom det ger låga fraktkostnader.

OGOships globala lagernätverk i Sverige, Finland, Estland, Nederländerna och Storbritannien erbjuder flera olika lagerplatser för e-handlare för:

  • Frakt nästa dag till nästan hela Europa.
  • Lagra varorna på flera olika lagerplatser.
  • Sälj produkterna i flera olika onlinebutiker och använd ett lager.
  • Hantera allt med ett orderhanteringssystem.

Relaterade avsnitt