Home » Gör produktrecensionerna till ett stöd i produktutvecklingen
Henning Frettem, CEO och grundare Lipsocore

Gör produktrecensionerna till ett stöd i produktutvecklingen

Produktrecensioner är en mycket viktig funktion för att skapa trygghet hos kunderna när de handlar på nätet. Och tio positiva recensioner fördubblar konverteringsgraden.

I produktutveckling är recensionerna affärskritisk information om vad kunder uppskattar och är kritiska till hos produkter. Det går också att utnyttja medelmåttiga betyg på en produkt till att pressa inköpspriser.

I detta avsnitt samtalar programledaren Urban Lindstedt med Henning Frettem, CEO och grundare för recensionstjänsten Lipsocore.

Amazons grundare Jeff Bezos anser att produktrecensioner varit grundläggande för marknadsplatsens framgång. Samtidigt är många traditionella detaljhandlare livrädda för att öppna upp sin egen butik för kritik. Och det är olagligt att ta bort negativa recensioner.

Det finns varumärken som analyserar alla recensioner och utvecklar sina produkter utifrån produktrecensioner. Andra e-handlare använder recensionerna för att pressa sina inköpspriser.

90 procent av nätkunderna läser nätrecensioner om produkter. Och om det är lätt att lämna recensioner gör många kunder det. En negativ recension är en möjlighet att kontakta kunden för att göra rätt och en positiv recension är en stark köpsignal för nya kunder. Tvärt emot vad en del tror signalerar någon enstaka negativ recension trovärdighet och erfarna kunder kan ofta se igenom gnällspikar med för högt ställa förväntningar på en produkt eller service.

Lyssna också på Amazon-aggregatorn Go North siktar mot miljarden inom tre år.

Relaterade avsnitt