Home » Jag startar podden Historia Nu med Historiska media
Podden Historia Nu

Jag startar podden Historia Nu med Historiska media

När jag läser välskrivna historieböcker försvinner tiden och människorna som levde för tusentals år sedan känns nära. Därför startar jag podden Historia Nu tillsammans med förlaget Historiska Media.

Jag är programledare i podden Historia Nu där jag varje vecka intervjuar historiker journalister, författare och museifolk om spännande historiska händelser och historiska personer från forntiden fram till modern tid. Jag har redan spelat in tjugo avsnitt och det har varit så kul! Jag startar den tillsammans med Erik Osvalds som grundade bokförlaget Historiska Media och tidningar som Populär Historia och Allt om historia.

Podden eHandelstrender som jag snart har drivit i två år har blivit min viktigaste inkomstkälla. Samtidigt är jag sedan länge passionerat intresserad av historia.

Första avsnittet är en intervju med arkeologen och vetenskapsjournalisten Kristina Ekero Eriksson som är aktuell med boken Gamla Uppsala – Människor och makter i högarna skugga. Kristina är bra på att levnadsgöra historia – så bra att ni kommer att få lyssna på henna som programledare också framöver.

Jag har känt Erik i några år och för en tid sedan frågade jag honom om hans förlag Historiska Medier ville sponsra en historiepodd som jag planerat en tid. Men Erik var inte intresserad av att sponsra en podd, men han ville gärna starta ett gemensamt bolag som ska ge ut historiska poddar eftersom han tror så mycket på ljud som format att förmedla historier.

Christina Haugen, som är marknadschef på Historiska Media, har också varit mycket aktiv i tillblivelsen av Historia Nu. Vi väljer ämnen brett efter det som intresserar oss just nu. Tipsa oss gärna! Vi blir lika fascinerade av Gustav III:s ambitioner att upprätta det kungliga enväldet som vikingarnas sjöfärder till Amerika eller evakueringen vid Dunkirk.

Vår ambition är att göra historien levande för alla och att alltid förmedla den senaste historieforskningen när vi berättar om en händelse eller skeende.

Du hittar Historia Nu på vår sajt och i alla vanliga podcast-appar och podcastnätverk som Soundcloud, Itunes, Acast osv. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att aldrig missa ett nytt avsnitt. Följ oss också på Facebook.

Relaterade avsnitt