Home » Gör inte Amazon och Apotea till förebild

Gör inte Amazon och Apotea till förebild

Den som knäcker koden för hur man attraherar relevant trafik till sin e-handel på ett lönsamt sätt vinner. Det är en av de viktigaste lärdomarna som författaren Christer Pettersson samlat i boken E-handel för alla.

En annan viktig lärdom är att inte kopiera giganter som Amazon och Apotea. Det kommer ändå inte att lyckas.


I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Christer Pettersson, författare till nya boken ”E-handel för alla”, som delar med sig av sina bästa tips för att lyckas med digital försäljning, såväl lokalt som på marknadsplatser och på många marknader.

Christer har jobbat med e-handel sedan 1998 och även i många år ha varit aktiv i utbildningar kring e-handel – framför allt på IHM i Stockholm och deras utbildning till E-commerce Manager – där han länge känt att det har saknats en handbok som går igenom det gedigna hantverk det är att driva e-handel.

Så i boken ”E-handel för alla” går han igenom alla delar som ingår i att driva framgångsrik e-handel är: din affärsidé och din unika position, om du ska sälja egna produkter eller andras varumärken, driva egen webbutik eller sälja på marknadsplatser eller göra bägge delar, hantera lager och leverans och ha med hållbarhet hela vägen, smidiga kundresor för B2B och B2C, effektiv marknadsföring och slutligen även tillväxt och internationalisering.

Poddavsnittet avslutas med de tre bästa tipsen ur boken för e-handlare som verkligen vill växa och ta sin e-handel till nästa nivå.

Relaterade avsnitt