Home » eHandelstrender 84: Web Summit 2018 – Slutet på webbhistorien
Web Summit 2018

eHandelstrender 84: Web Summit 2018 – Slutet på webbhistorien

Många frågar sig vart webben är på väg efter alla skandaler kring användarnas data. På konferensen Web Summit i Lissabon lanserade webbens uppfinnare Tim Berners-Lee ett kontrakt för webben som kräver att företagen ska respektera användarnas data.

På samma konferens var konkurrenskommisionären Margarethe Vestager tydligt med att Googles inte skulle få missbruka sin dominerande ställning på marknaden. Samtidigt som Google förnekade att de trots trovärdiga medierapportering kommer att lansera en sökapp på den regeringskontrollerade kinesiska marknaden.

Podden eHandelstrender rapporterar direkt från en bullrig utomhusbar utanför Web Summit i Lissabon. Där programledare Urban Lindstedt samtalar med Lotta Kjellin, ansvarig för digital innovation på Sverige Radio samt Fredrik Svedberg, vd på Logtrade.

Web Summit är med sina 70 000 deltagare en av världens största digitala konferenser. Kanske för stor enligt panelen som svettats i utställningssalarna och föreläsningshangarerna.

Samtidigt som det finns en vilsenhet kring vart webben är på väg kan vi glädja oss att nästan hälften av deltagarna på konferensen var kvinnor. Och många av talarna var kvinnor.

Relaterade avsnitt