Hem » Something Borrowed utmanar fast fashion med nätuthyrning
Something Borrowed

Something Borrowed utmanar fast fashion med nätuthyrning

Something Borrowed vill minska modeindustrins miljöpåverkan och förändra konsumenternas beteende genom att hyra ut kläder till kvinnor online. För 599 kr/mån går det att hyra tre plagg i månaden.

När Daniella Letica Fransson läste på Textilskolan i Borås insåg hon  att modebranschen släpper ut mer än flyget och fartygsfrakter tillsammans. Lösningen hon kom upp med tillsammans med den tidigare studiekamraten Madlén Fondén var att låta konsumenterna prenumerera på lite finare kläder.

Så lyssnar du på eHandelstrender: Det går att lyssna via SpotifyItunes/PodcasterAcast, Pocket Casts, Soundcloud eller alla andra fantastiska podd-appar. Sök efter eHandelstrender i din podd-app. Nedan hittar du också en spelare för webblyssning.

I USA är uthyrning av modekläder en stor business. I Sverige lanserade Something Borrowed för ett år sedan och har en handfull kollegor i modebranschen.

Vi pratar om utmaningen att lära kunder helt nya beteenden. Också hur man marknadsför en tjänst som folk aldrig hört talas om.

I avsnitt 103 av podcasten eHandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Something Borroweds två grundare Madlén Fondén, vice vd och medgrundare och Daniella Letica Fransson, vd och medgrundare.

Relaterade avsnitt