Billig eller dyr e-handelsplattform?

Dyr eller billig e-handelsplattform?

Dyr eller billig e-handelsplattform är kanske en felställd fråga. Du behöver en e-handelsplattform som är kompetent nog för att automatisera så mycket som möjligt av nätförsäljningen och som stödjer effektiv marknadsföring.

En tumregel vid val av e-handelsplattform är att de dyrare licenserna och abonnemangen ger dig större frihet att påverka designen och strukturen på din webbutik. Med billigare abonnemang är du mer låst till standardmallar.

Och är 1000 kronor i månaden en dyr eller billig e-handelsplattform? Har ni inte råd med den kostanden kanske ni ska satsa på något annat än e-handel. Jämför med vad det kostar att hyra en lokal i ett centralt läge i vanlig stad så är 1000 kr ingenting.

Det fungerar ofta väl med en billigare plattform upp till flera miljoner i omsättning. Normalt erbjuder hyrplattforna tre olika nivåer av sina plattformar med fler funktioner ju mer du betalar. Om du väljer en billig plattform är det knappast här ni ska spara pengar. Det dyraste alternativet brukar inte vara så dyrt.

En nybörjare inom e-handel har sällan kunskapen vad som faktiskt krävs av en e-handelsplattform för att du inte ska fastna i onödigt manuellt arbete för att hantera varje enskild order. Det är absolut nödvändigt att kunna integrera nätbutiken med ett transportadministrativt system och ett affärssystem.

Om en betallösning ingår i abonnemanget så betalar du normalt några procent av ordervärdet i betalavgifter plus några kronor. Denna procentavgift sjunker oftast ju dyrare abonnemang du väljer.

Open Source-lösningar som Magento och WooCommerce behöver inte bli billig även om du slipper licensavgift. Dessa lösningar kräver normalt att du anlitar utvecklare för att få till allting. Och dessa är varken billiga eller lätta att få tag på. Dessutom behöver du normalt betala för olika plugins för att kunna koppla dig till betallösningar och transportadministrativa system.

Lyssna också på ABS Wheels väljer gerillamarknadsföring framför köpt reklam.

Läs också Lätt att starta e-handel svårt att lyckas.