Hem » Swish ska vara en plattform för innovation
Sofia Norén, Swish

Swish ska vara en plattform för innovation

Swish används idag av nästan 7 miljoner svenskar och är det fjärde mest populära betalsätt på nätet. Swish ser sig som en plattform för betalningar för partners att innovera på – inte som en konkurrent till faktura eller kortbetalningar. 

En som gör det möjligt är Sofia Norén, kommunikations och tillväxtchef på Swish. Hon har arbetat i Kina – vilket gör att hon ser större möjligheter med betalningar än många av oss hemmasittare.

Lyssnar du på eHandelstrender: Det går att lyssna via SpotifyItunes/PodcasterAcast, Pocket Casts, Soundcloud eller alla andra fantastiska podd-appar. Sök efter eHandelstrender i din podd-app. Nedan hittar du också en spelare för webblyssning.

Betalningarna är en viktig del i köpresan. Så viktig att den betraktas som en hygienfaktor. Samtidigt är köpresor fyllda av smärtpunkter som får oss att lämna butiken eller stänga ner browsern. Därför ifrågasätter Sofia Norén om det måste finnas en traditionell kassa i en butik. Kunderna borde kunna betala i provrummet genom att skanna en QR-kod. 

Trots stora  tekniska problem som tvingade Swish att stänga ner sina nätbetalningar under ett år för att bygga om plattformen från grunden har Swish etablerat sig som det fjärde största betalsättet på nätet. Med en växande organisation är Swish en aktör att räkna med inom nätbetalningar. Swish har potentialen att bli betalmedlet som knyter samma den fysiska kanalen med nätet.

I avsnitt 108 av podden eHandelstrender samtalar programledare Urban Lindstedt med Sofia Norén, kommunikations och tillväxtchef på Swish. Hon har tidigare varit marknadsförare på Mat.se och föreläser ofta om detaljhandelns utveckling.

Relaterade avsnitt