Home » Doldisen bakom Na-kds otroliga framgång
Oscar von Konow, coo Na-kd

Doldisen bakom Na-kds otroliga framgång

Bakom Na-kds fantastiska resa finns doldisen och medgrundaren Oscar von Konow. Vid sidan om serieentreprenören Jarno Vanhatapio har Oscar arbetat stenhårt med att skapa processer, hantera de fysiska flödena och få det dagliga operativa arbetet att fungera.

Na-kd är en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska e-handelsscenen. Fast fashion-aktören lanserades 2016 och är redan värderad till 5,3 miljarder kronor, enligt DI Digital. Förra året växte Na-kd med 56 procent till över 2 miljarder i omsättning.

I avsnitt 184 av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Oscar von Konow, COO och medgrundare av Nakd som varit med sedan dag ett.

Na-kd startades med målet att vara global från dag ett med stort fokus på marknadsföring via sociala medier. Deras visuella kommunikation är en av framgångsfaktorerna.

Na-kd är starkast i Europa men säljer i princip till hela världen.

Efter det första lagret på Hisingen i Göteborg öppnades snart ett lager i Nederländerna och senare lades det andra lagret i Landskrona.

Tanken är att så många kunder som möjligt ska åtnjuta endagsleveranser. För enligt Oscar von Konow har kraven på enkla köp och snabba leveranser bara ökats sedan deras start 2015.

Na-kd har hittills attraherat en miljard i riskkapital. Där har tydlighet i affärsmodellen varit viktigt för att kommunicera med investerare. Hur stora Na-kd är om fem år håller de för sig själva, de sätter inte gärna tak och ser hela världen som en möjlighet.

Relaterade avsnitt