Home » E-handelstrender 49: Logistikskiftet, Hållbara predektiva leveranser & Amazons svenska lager/serverhallar

E-handelstrender 49: Logistikskiftet, Hållbara predektiva leveranser & Amazons svenska lager/serverhallar

Det är uppenbart att vi behöver flera  logistiklösningar för att bevara kundupplevelsen när e-handeln växer med minst 15 procent om året. Samtidigt är vi är mitt uppe i ett paradigmskifte inom logistiken bort från fokus på att optimera flöden mot att optimera kundupplevelse och hållbarhet.

I E-handelstrender avsnitt 49 diskuterar programledare Urban Lindstedt med Fredrik Svedberg, vd Logtrade och Ola Bergqvist, produkt och konceptutvecklare på Postnord hur vi ska få bort skavet den sista milen.

Ett tecken på att ett paradigmskifte är nära inom logistiken är att företag som tidigare alltid arbetat med externa logistikaktörer  börjar köpa egna lastbilar, enligt Fredrik Svedberg. Samtidigt som han förklarar att lantbrevbäraren är framtiden.

Panelen funderar också på vad den optimala placeringen för Amazons serverhall/logistikcenter är i Sverige. För att Amazon-säkra svensk e-handel måste e-handlare och logistikaktörerna arbeta mycket nära varandra för att optimera kundernas upplevelse. Framtiden ligger i att förutspå kundernas behov och leverera innan kunderna förstår att de behöver beställa.

I podden E-handelstrender #49 samtalar programledare Urban Lindstedt med Fredrik Svedberg, vd för TA-systemet Logtrade, samt Ola Bergqvist, produkt och konceptutvecklare Postnord.

Så lyssnar du:

Det går också att lyssna via Itunes/Podcaster, Acast, Pocket Casts, Soundcloud eller alla andra fantastiska podd-appar.

Relaterade avsnitt