Home » Lexingtons resa mot ett digitalt varumärke
Kristina Lindhe, vd och grundare av hemtextil och modevarumärket Lexington.

Lexingtons resa mot ett digitalt varumärke

Bygga varumärke

Hemtextil- och modevarumärket Lexingtons digitala resa visar nödvändigheten för etablerade varumärken att göra en digital transformation. Inte ens Lexingtons kraftiga tillväxt inom e-handeln har fullt ut vägt upp tappet från traditionella återförsäljare och egna butiker.

Lexington är ett svenskt bolag som säljer det amerikanska stilidealet New England till världen. Det handlar främst om hemtextil och kläder. Efter två decennier av framgångar upplever Lexington att tillväxtmotorn hackar – detta trots att den egna e-handeln växte med 23 procent under första halvåret 2019. Därför är det oerhört intressant att följa hur multikanalaktören Lexington strukturerar om verksamheten för att möte de nya kundkraven.

I avsnitt 117 av podden eHandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Kristina Lindhe, vd och grundare av hemtextil och modevarumärket Lexington.

Det går att lära sig av nya digitala varumärken – särskilt hur de kommunicerar. Men akta er för att kasta ut barnet med badvattnet. Data visar exempelvis att papperskatalogen är viktigt även för unga människor när de ska välja inredning, enligt en undersökning som först fick vd-n och grundaren Kristina Lindhe att tvivla på sin egen undersökning.

– Att välja inredning är en längre process än att köpa kläder och du vill ha med din partner i köpet av inredning. Då passar papperskatalogen ganska bra, säger Kristina Lindhe, grundare och vd för Lexington i podden eHandelstrender avsnitt 117.

Tappad försäljning hos främst återförsäljare, men också i egna butiker har tvingat Lexington att möta digitaliseringen fullt ut.

–Särskilt i USA ser vi hur butiker slås igen. Idag måste återförsäljare finnas i sociala medier för det är där kunderna låter sig inspireras.

Vi pratar också om utmaningarna med att integrera sig med marknadsplatser. Och svårigheterna med influencer marketing.

Relaterade avsnitt