Home » Corona-pandemin snabbar på detaljhandelns omvandling
Tomma butiker

Corona-pandemin snabbar på detaljhandelns omvandling

Corona-pandemin slår hårt mot detaljhandeln som länge brottats med låg lönsamhet. Samtidigt har efterfrågan på hemleveranser av mat ökat leveranstiderna för dagligvaruhandelns nätbutiker till över åtta dagar. Och nätapoteken upplever sin största ökning någonsin.

De flesta är förlorare i pandemins spår även om det finns vinnare. Vi kan vara säkra på att pandemin kommer att skynda på strukturomvandlingen inom handeln. Men hur fort kommer det att gå?

I avsnitt 140 av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Jonas Arnberg, vd på HUI Research och Johanna Allhorn, chefredaktör på Ehandel.se om konsekvenserna på handeln av Corona-pandemin.

Alla inom handeln håller andan när Sverige stängt ner under coronapandemin. Nödläget kommer att skynda på transformationen från offline till online. Budget-trenden kommer också att stärkas av långkonjunkturen som kom så hastigt.

Samtidigt är panelen frågande till att handeln så länge kunnat arbeta med allt för låga marginaler. Förhoppningsvis kommer detaljhandeln att utvecklas och fungera bättre efter epidemin. Vi tror på bättre e-handel i kombination med vassare butikskoncept.

Relaterade avsnitt