Home » Live video shopping het trend
E-handelsplattformarnas framtid

Live video shopping het trend

Live video shopping är hetaste trenden i pandemitider. Flera svenska e-handlare som Lyko, Starting, NA-KD, Caia Cosmetics och Apotea satsar nu på liveshopping online där säljare förevisar produkter live medan kunderna kan interagera via chatt. Liveshoppen sker ofta i samarbete med influensers.

Bambuser är plötsligt en av de hetaste e-handelsleverantörerna med nya spännande kunder varje vecka.I tider av social distansering har liveshopping online blivit den hetaste trenden. Eller är det bara trötta tv-shop i budgetformat.

I avsnitt 141 samtalar programledare Urban Lindstedt med Martin Edenström, Stockholmschef för konsultbolaget Consid och bloggare hos Resumé och MKSE.com samt Kristian Arvidsson, vd på e-handelspattformen Carismar.

Även agumentet reality, virtuella objekt i kundernas egen miljö via mobilen, kan också få ett uppsving i den sociala distanseringens tidevarv.

Vi pratar också om herrekiperingskedjan John Henrics kriserbjudande som räddade deras onlineförsäljning för mars månad. Kanske borde fler använda humor och sina chefer som kalsongmodeller i dessa svåra tider.

I en tid med behov av radikala lösningar pratar vi om hur snabbt en detaljhandlare kan lansera en ny e-handel från idé till lanserad nätbutik. Den största bromsklossen handlar ofta om kommunikation mellan leverantören och detaljhandlaren.

Live Video Shopping kommer från Kina som ligger flera år före Sverige i utvecklingen kring e-handel. I Kina handlar det mesta om social commerce, eller upplevelsebaserad e-handel. Köpet sker live av en riktig person och allt ska inte se perfekt ut. När svenska e-handlare försöker få till ett avslut så snart som möjligt arbetar kineserna på att interagera med kunderna så länge det går.

Lyssna också på E-handelsplattformarnas framtid.

Läs också Sälj mer med video.

Relaterade avsnitt