Home » Amazons svenska lansering närmar sig
Carl Helgesson, vd Rankona Mazon

Amazons svenska lansering närmar sig

Amazon kommer troligtvis att etablera svensk sajt och lager i Eskilstuna till sommaren. Och svensk handel måste räkna med ökad utländsk konkurrens när kinesiska fabriker och andra etablerade Amazon-säljare använder svenska Amazon för att nå svenska konsumenter.

Mycket tyder på att Amazon kommer att etablera sig med svenskt lager i Eskilstuna med hjälp av det tyska logistikföretagen Kuehne Nagel, kanske redan till Primeday i sommar. Amazon har dessutom registrerat en svensk filial till företaget hos Bolagsverket.

I avsnitt 144 av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Carl Helgesson, grundare och vd av Amazon-konsulterna Rankona Mazon.

Vi går till botten med de senaste tecknen på svensk etablering av Amazon. Amazon är en av de stora vinnarna i Coronapandemin och nu verkar det som e-handelsjätten kommer till Sverige.

Vi kommer med konkreta råd för de företag som nu vill komma ut på Amazon. Registreringsprocessen kan vara en mardröm. Men eftersom många företag är sparsamma med marknadsföring under pandemin har det aldrig varit lättare att för nya säljare att ranka på Amazon.

Dessutom diskuterar vi möjligheterna att bli influencer med Amazon som plattform.

Relaterade avsnitt