Home » Hööks egna varumärken bär kedjan in i framtiden

Hööks egna varumärken bär kedjan in i framtiden

Hästsportskedjan Hööks firar 90-årsjubileum med stark tillväxt och goda resultat. För den renodlade fackkedjan Hööks är vanliga butiker fortfarande centrala även om e-handeln växer. Därför går Hööks mot strömmen genom att bygga ut butiksnätet, eftersom tillväxten i butiksledet är fortsatt stark – pandemi till trots.

En viktig orsak till den positiva utvecklingen är att Hööks för tio år sedan utökade satsningen på egna varumärken.  Något som ligger väl i tiden med tanke på dagens trend med många framgångsrika D2C-varumärken.

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender besökte programledaren Urban Lindstedt Viared utanför Borås för att samtala med Joachim Höök, CEO på Hööks samt Peter Hesslin, e-handelschef Postnord. Detta är ett betalt samarbete mellan podden Ehandelstrender och Postnord eTalk.

Hööks öppnade fem butiker i år och räknar med att bygga ut ytterligare fem butiker nästa år trots att e-handeln växer snabbare. Även om besökarna har minskat under pandemin konverterar besökarna bättre än tidigare.

Idag är 20 procent e-handel och Joachim Höök tror inte att den andelen kommer att öka allt för mycket de närmaste åren.

Berättelsen om Hööks börjar redan 1931 som ett litet sadelmakeri i Eksjö. Sedan dess har företaget utvecklats och 1976 startades Hööks Hästsport AB av Bengt Höök. Hööks omsätter över 500 miljoner SEK och har cirka 400 engagerade medarbetare. Sedan 2019 ägs Hööks av Jula Holdingkoncernen.

Lyssna också på Återförsäljarcentrerade Didriksons bygger varumärket på nätet.

Relaterade avsnitt