Home » AI vässar framtidens logistik
Saman hadiani Shelfless kunderna

AI vässar framtidens logistik

Genom att utnyttja data går det att skapa en mer effektiv logistik. Artificiell intelligens gör det möjligt att prognosticera beställningar till vissa platser för att kunna leverera redan vid beställningen – tekniken finns men e-handlarna är inte riktigt redo ännu.

E-handel genererar oändligt många informationspunkter som trender inom försäljning, information om kunderna och information om produkterna. Det går dessutom att köpa in data. Om du kan samlar detta på ett ställe har du goda möjligheter att prognosera försäljning och visualisera lager.

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt Saman Hadiani, Head of Digital at Shelfless by Bring. Detta är ett betalt samarbete mellan podden Ehandelstrender och Shelfless – en fulfillmenttjänst från Bring.

Med ett utvecklat it-stöd går det att ge e-handlaren full kontroll över sitt outsourcade lager. Logistiken kan optimeras mot: snabbhet genom att lager-lokation där kunderna finns tillsammans med snabba leveranser; lägre priser genom lokalisering till billigare lager och låga transportkostnader eller mot grönare logistik.

Shelfless by Bring har ambitionen att demokratisera data för även mindre och medelstora e-handlare. Och skapa möjligheter är att skapa visuella modeller av ditt lager för att i realtid kunna simulera exempelvis en sortiments ökning. Det handlar om att ge e-handlare en digital upplevelse av sitt outsourcade lager.

Relaterade avsnitt