Home » RevolutionRaces framgångar vilar på närhet till kunden
Pernilla Nyrensten, medgrundaren och vd, har ofta gått på tvärs mot vad ”experterna” sagt.

RevolutionRaces framgångar vilar på närhet till kunden

RevolutionRaces framgångar bygger på närhet till kunden, hårt arbete och tron på sina egna idéer. Pernilla Nyrensten, medgrundaren och vd, har ofta gått på tvärs mot vad ”experterna” sagt.

– Ingen trodde på vår idé om färglada outdoor-kläder, men vi skrapade ihop 300 000 kronor till produkten genom att tömma våra konton. Nu har vi över 20 copycats bara i Norden, säger hon.

När de själva började spela real life hack-filmer om deras kläder protesterade deras Facebook-kontakt, som senare tvingades backa när deras enkla filmer gjorde viral succé bland kunderna.

I avsnitt 120 av podden Ehandelstrender besöker programledaren Urban Lindstedt RevolutionRaces häftiga kontor i Borås för ett samtal med Pernilla Nyrensten, vd och medgrundare om RevolutionRaces framgångar.

RevolutionRace hittade ett hål i marknaden med sina prisvärda friluftskläder i nya färgskalor och med bättre passform. Efter fem år omsätter de 300 miljoner kronor i rullande omsättning. De har etablerat sig på flera utlandsmarknader och säljer enbart via sin egen nätbutik.

RevolutionRace har forcerat fram en storskalig utrullning på många marknader för att inte tappa momentum.

– Vi avråddes också från att gå in i Tyskland eftersom vi inte växt färdigt i Sverige. Där gjorde vi inte allt rätt från början, men det var viktig för oss att komma dit när vi hade momentum. Ibland är det viktigare att bara ”kötta på” för att samla data så länge man inte bränner för mycket pengar.

Kvalitét och tron på de egna idéerna har räckt långt. Vi pratar också om varför de tidigt tog in riskkapital trots att bolaget både växte och gick med vinst. Nästa milstolpe är att lansera i USA och målet är omsätta en miljard kronor kronor.

Relaterade avsnitt