Home » Dynamisk prissättning för maximal lönsamhet
Martin Granberg

Dynamisk prissättning för maximal lönsamhet

Dynamisk prissättning kommer av att priset är en av de viktigaste komponenterna för att lyckas med försäljning på nätet. En framgångsrik dynamisk prissättning kräver en ordentlig analys av konkurrenter och sortiment, för att i nästa steg sätta upp en fungerande prisbevakning.

Med en utvecklad prisstrategi kan e-handlare både öka försäljningen och lönsamheten, samt utveckla sitt sortiment och effektivisera din marknadsföring.

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Martin Granberg, Chief Strategy Officer på Saas-bolaget Priceindx.

En dynamisk prissättning är nödvändigt för e-handlare inom segment där prisjämförelser är standard. Efter en analys av konkurrenterna tar man fram en tydlig strategi som passar ditt varumärke

I prissättningen ska flera faktorer vägas in som konkurrenternas pris, butikens varumärke och saldot. Utifrån konkurrenternas priser och prisstrategin sätts sedan ett antal regler upp och mjukvara för att skrapa konkurrenternas priser.

Konkurrensanalysen ger också möjligheter att hitta hål i sitt eget sortiment som kan fyllas med egna varumärken.

Och prisrobotar har inte pressat ner priserna till nollmarginalen som man tidigare fruktat. Rätt pris behöver inte vara lägsta priset.

Relaterade avsnitt