Home » Att skapa en e-handelsplattform för framtiden
Christian Zanders

Att skapa en e-handelsplattform för framtiden

Framtidens e-handelsplattform är ett ekosystem av integrerade funktioner. E-handelns tekniska ekosystem ger idag nya möjligheter att bygga ett nytt varumärke snabbt och effektivt. Från de första stegen på entreprenörsresan med billiga saas-lösningar som kan lanseras på några veckor till optimerade lösningar som klarar extrem höga trafiktoppar.

E-handelsplattformarnas historia har gått från pionjärernas dyra hemmabyggen, till standardiserade saas-lösningar för någon tusenlapp i månaden, till dagens tekniska ekosystem där olika tjänster och funktioner enkelt integreras via API-er för högsta flexibilitet och kapacitet.

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Christian Zanders, head of ecommerce och partner hos Wellstreet investerare i tech och e-handel, samt Peter Hesslin, e-handelschef på Postnord. Detta är ett betalt samarbete mellan podden Ehandelstrender och Postnord.

Christian Zanders byggde sin första nätbutik 1995, vilket blev grunden för den framgångsrika e-handelsplattformen Jetshop. Han har lämnat Jetshop och är idag partner och e-handelsansvarig hos investeringsbolaget Wellstreet. Han har engagerat sig mycket i plattformen Brink Commerce som Wellstreet har investerat i.

Vi pratar bland annat om varför de flesta svenska e-handelsplattformar aldrig tagit steget ut på den internationella marknaden.

Relaterade avsnitt