Home » Maya Delorez tydliga vision lyfter försäljningen till 100 miljoner kronor
Maya Delorez

Maya Delorez tydliga vision lyfter försäljningen till 100 miljoner kronor

Maya Delorez är fyra år efter starten på väg mot 100 miljoner kronor i omsättning utan något externt kapital. Grundaren Madelene Törnblom har en tydlig vision om hur moderna ridkläder ska se ut och fungera – parat en stark vilja att genomföra sin vision.

Hon startade Maya Delorez på flickrummet som 20-åring och har nu 22 anställda. Efter att ha ridit i hela sitt liv är Madelene Törnblom förankrad mitt i sin målgrupp. Och hon har haft visionen och självförtroendet att bryta mot förlegade traditioner inom hästsporten.

I detta avsnitt samtalar programledaren Urban Lindstedt med Madelene Törnblom, CEO och grundare Maya Delorez som på bara fyra år närmar sig 100 miljoner i omsättning.

Trots att Madelene Törnblom bara var 20 år när hon startade Maya Delorez har hon skapat ett D2C-varumärke som skulle kunna fungera som en handbok för hur du lyckas med ett varumärke som säljer direkt till slutkunden.

Visionen är ridkläder i moderna material som syns i ridhuset. Startplåten var 120 000 kronor för en såld häst. Efter att ha beställt de första ridbyxorna och fixat ett aktiebolag fanns det inte så mycket pengar kvar för marknadsföring. Madelene Törnblom hackade ihop sin första nätbutik med hjälp av videos på Youtube samtidigt som hon fyllde sitt Instagram-konto med hästbilder.

Flickrummet i föräldrahemmet var första lagret. Och genom att ge bort byxor till microinfluensers i ridvärlden, sälja på mindre ridtävlingar samt Instagram såldes de första hundra ridbyxorna slut på en månad. Det tog flera år innan hon spenderade pengar på marknadsföring.

Inom kort relanseras nätbutiken på plattformen Centra. Ambitionen är att sälja till hela världen. Och hon är nominerad till Årets digitala handel – D Award.

Relaterade avsnitt