Home » Dreamlogistics mest spännande dagar ligger i framtiden
Jonas Ahlgren, vd Dreamlogistics

Dreamlogistics mest spännande dagar ligger i framtiden

TPL-aktören Dreamlogistics startades 2008 av tre barndomsvänner som drivit e-handel i många år. Tre grabbar som drog pall blev ett av de största företaget i Habo som omsatte 400 miljoner kronor 2021.

När de 13 år senare behövde kapital för fortsatt expansion var riskkapitalisterna inte intresserade eftersom de inte hade en exitplan. Istället blev Posten Norges Bring delägare och gjorde Dreamlogistic till den svenska delen av deras TPL-satsning Bring Shelfless.

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Jonas Ahlgren vd och medgrundare av TPL-aktören Dreamlogistics. Detta är ett betalt samarbete med Shelfless – fulfilmenttjänsten från Bring.

Jonas Ahlgren startade för 14 år sedan Dreamlogistics tillsammans med barndomsvännerna Lars Brånedal och Tommy Palmén. År 2021 drev de lager i Habo, Borås och Ängelholm och omsatte 400 miljoner kronor.

Men det mest spännande ligger i framtiden.  Förra året köpte Post Norges Bring en majoritetsandel i Dreamlogistics för att göra Dreamlogistics till navet för Brings satsning på fulfillment i Sverige – Bring Shelfless. Bring Shelfless har sedan tidigare lager i Oslo, öppnar ett lager i Stockholm under Q1 2022 och ska i framtiden öppna i Köpenhamn. Sannolikt kommer Bring öppna lager även utanför Norden.

Jonas Ahlgren vill inte avslöja hemligheterna bakom att bygga ett framgångsrikt tpl-bolag, men fokus på smart it-stöd och möjligheten att hantera små till stora kunder är säkert två framgångsfaktorer.

När det gäller att lyckas med e-handel framhåller Jonas Ahlgren att fokus på businessen är viktigt. Det går inte att sköta e-handeln med vänsterhanden om man vill växa.

Relaterade avsnitt