Home » Growth hacking med länkbygge à la Jorge Castro
Jorge Castro, growth hacker

Growth hacking med länkbygge à la Jorge Castro

Länkbygge är en viktig del av growht hacking – att få bra domäner med hög auktoritet att länka mot din nätbutik. Men glöm de gamla utnötta råden om att skapa bra innehåll så kommer länkarna. Det funkar inte.

Det krävs analys, bra verktyg, smarta strategier och manuellt arbete för att få till bra länkar mot en sajt som behöver ökad synlighet i Google.

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Jorge Castro, growht hacker på sin egen digitala byrå Growth Marketing. Han var tidigare marknadschef på ABS Wheels och vann förra året utmärkelsen Årets digitala marknadsförare.

Tipset att skriva bra innehåll så kommer länkarna automatiskt är både gammalt och överskattat. Det är resurskrävande att skriva verkligen bra innehåll och det är osäkert om länkarna verkligen kommer att komma.

Jorge Castro har ett stort antal tips om hur du kan generera naturliga länkar, alla tips passa inte stora varumärken och företag, men kan vara guld världa för en startup som utan pengar måste öka sin synlighet i Google.

Att köpa länkar från private blog network (PBN) avråder Jorge Castro bestämt ifrån. Google blir bara bättre och bättre på att identifiera konstlade länkar.

Däremot kan du själv skapa egna bloggnätverk genom att billigt bygga sajter på domäner som har hög auktoritet, men som de ursprungliga ägarna har givit ut. Men på dessa sajter ska du inte länka allt för frikostigt ifrån och innehållet på sajterna ska överensstämma med sajten länkarna pekar mot.

Lyssna också på Smarta marknadsföringstips för e-handlare samt Jorge Castro väljer gerillamarknadsföring framför köpt reklam.

Relaterade avsnitt