Home » Gör drömmen om e-handel i USA sann
Jonas Breding, Paypal

Gör drömmen om e-handel i USA sann

Svenska e-handlare låter sig ofta inspireras av amerikanska e-handlare, men trots att USA är världens näst största e-handelsmarknad kommer USA ofta sent i ordningen vid expandering till nya marknader.

När Sveriges e-handelsmotor har börjat hacka fortsätter e-handeln i USA att växa under årets första kvartal. USA e-handelsmarknad är värd 559 miljarder dollar – bara Kinas är större. Samtidigt e-handlar en mindre andel amerikaner än svenskar. Därför finns fortfarande en bra potential för tillväxt i USA, som beräknas växa med 8,7 procent per år under de kommande fem åren.

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Jonas Breding, chef för Paypal Norra Europa och e-handelsexpert. Detta är ett betalt samarbete mellan podden Ehandelstrender och betaltjänsten Paypal.

USA är ett av världens största länder, men bara 75 procent av amerikanerna e-handlar vilket kan jämföras med Sverige där 90 procent e-handlar.

Även om Amazon dominerar den amerikanska e-handelsmarknaden så rekommenderar Jonas att varumärken främst säljer från sin egen nätbutik.

Relaterade avsnitt