Home » E-handelstrenderna år 2022 – allt snabbare e-handel
Trender 2022

E-handelstrenderna år 2022 – allt snabbare e-handel

Vi kan förvänta oss en allt snabbare e-handel under 2022. Ultrasnabb e-handel kommer att bredda sig utanför rena restaurangleveranser. Vi räknar också med fortsatta konsolideringar inom dagligvaruhandeln på nätet i kölvattnet av det strategiska samarbetet mellan Mathem och Axfood.

Vi ser också att begagnathandeln på nätet kommer bli allt viktigare under 2022. En utveckling som Postnords rapport E-barometern kommer att följa allt mer noggrant framöver. Att ledningen för auktionssajten Tradera köpt upp den auktionssajten från Paypal utlovar en spännande framtid för den ikoniska begagnatmarknaden.

I detta avsnitt samtalar programledaren Urban Lindstedt med Arne Andersson, e-handelsrådgivare för Postnord i trettio år som snart böjar arbeta för organisationen Svensk Digital Handel. Detta avsnitt är ett betalt samarbete mellan Ehandelstrender och Postnord.

Eftersom Arne Andersson lämnar Postnord efter 30 år för Svensk Digitalhandel försöker vi göra det omöjliga att sammanfatta e-handelutvecklingen under tre decennier.

En tydlig trend är D2C som har kommit för att stanna och vi förväntar oss en breddning inom direct-to-consumer utanför mode och skönhet.

Vi gör dessutom en kort uppsamling av julhandeln på nätet. Det mest utmärkande är hur väl logistiken faktiskt fungerade julhandeln 2021. E-handeln lyckas numer hantera julens extrema toppar.

Relaterade avsnitt