Home » Qiwio gör on-demand videos ”shoppable”
Amin El-Bekery, CEO Qiwio

Qiwio gör on-demand videos ”shoppable”

Konsumenterna älskar videos och förväntar sig videos, men varumärkena och återförsäljarna har länge tvekat – eftersom videoproduktion kräver mer resurser än med bilder och texter.

Liveshoppingtrenden sätter åter fokus på videos. Istället för liveshopping har Qiwio skapat en saas-tjänst för interaktiva on-demand videos som det går handla ifrån. Detta är ett betalt samarbete mellan podden Ehandelstrender och Qiwio.

I detta avsnitt samtalar programledaren Urban Lindstedt med Amin El-Bekery, CEO och grundare av Qiwio, en plattform för interaktiva videos för e-handlare.

Google prioriterar videos i sökresultatet på samma sätt som Facebook samt Instagram prioriterar videos i feeden, eftersom det skapar engagemang och Tiktok handlar bara om korta videos.

Inom svensk e-handel har videos diskuterats i åratal, men få handlare har verkligen satsat på video. Kanske har de testat med nedslående resultat eller så har resursbrist gjort att de fortsätter med bilder och text mot bättre vetande.

Amin El-Bekery, vd och grundare av Qiwio, har en mission att lära företag att det är enklare och kräver mindre resurser än de flesta tror att producera videos. Har du en modern mobil och köper till lampor för några tusenlappar kan du producera videos som ger ett stort värde för kunderna.

Det handlar inte om att skapa hundratals videos utan att börja med att göra interaktiva videos för toppsäljarna. Det är också viktigt att göra olika videos för att exponera på olika nivåer i funneln. Högt upp i funneln handlar det om att orientera kunderna vilka olika typer av produkter det finns inom ett särskilt segment, längre ner i funneln kan man göra interaktiva videos om enskilda produkter.

Lyssna också på Google: Så sticker nätbutiken ut under köpresan.

Relaterade avsnitt