Home » Bra sommarmöbler uppfinner under lågsäsong
Simon Furulund, Bra Sommarmöbler

Bra sommarmöbler uppfinner under lågsäsong

Bra Sommarmöbler är störst i Sverige på utemöbler. Det är ett familjeägt företag i Göteborg som gör saker på sitt eget sätt. Under utesäsongen är det sälj som gäller, men när sommarmöblerna plockas in finns det stort utrymme för innovation och klurigheter. Som container-spårning för automatisk uppdatering av kundernas leveranstider.

För sin liveshopping använder dom en gaming streaming-plattformen Restream, de organiserar sin egen logistik i Göteborg och har automatiserat innehållsproduktionen.

I detta avsnitt samtalar programledaren Urban Lindstedt med Simon Forslund, e-handelsansvarig på Bra Sommarmöbler.

Familjeföretaget Bra sommarmöbler grundades 1995, började tillverka egna möbler 2005 och startade e-handel redan 2006. Idag är deras fyra butiker renodlade showrooms.

En spännande funktion Bra Sommarmöbler utvecklat är att de spårar alla sina leveranser från Asien i realtid för att automatiskt kunna uppdatera leveranstiderna för alla kunder som beställt varor som inte finns på lagret.

Bra Sommarmöbler satsar stort på sitt innehåll. De renderar 3d-bilder utifrån 2d-fotografier för att kunna visa möblerna i miljöer. Nyligen har de startat en satsning på liveshopping, men huvudsyftet är inte själva livesändningarna utan att bygga upp en katalog av on-demand videos om produkter och skötsel av utemöbler.

De har också integrerat sin e-handelsplattform med sin innehållsproducent för smidig innehållshantering på flera språk. Innehållet skapas av en extern partner utifrån den data Bra Sommarmöbler tillhandahåller.

Lyssna också på Innehållsstrategi för smartare tillväxt.

Relaterade avsnitt